אבוקדו הוא עץ טרופי ירוק עד שמוצאו במרכז אמריקה. מאיזורים זה, הופץ האבוקדו לשאר חלקי העולם, כולל ישראל. גידול עץ אבוקדו בגינת הנוי הו משתלם מאוד כיוון שהעץ אינו דורש טיפול רב וכן הוא מניב פירות טעימים ומזינים.
את עץ האבוקדו מומלץ לרכוש במשתלה מוכרת בגיל שנתיים לפחות.
אפשר לגדל עץ אבקדו גם מהזרע אך מדובר בתהליך ארוך ומורכב הדורש ידע מקצועי.
מנביטים את זרע האבוקדו בכוס מים או באדמה קלה ורטובה, ברגע שהגבעול הגיע לעובי של עיפרון אפשר לשתול אותו בגינה. אחרי כשלושה חודשים אפשר להרכיב על הגבעול את הזן הרצוי.
חשוב לציין שעץ שלא הורכב יניב מעט פירות מזן לא ידוע, או שלא יניב פירות בכלל.
עץ האבוקדו זקוק למרחק של לפחות מטר מהעצים בסביבתו. כמו כן, האבוקדו זקוק לשמש מלאה.
את עץ האבוקדו מומלץ לנטוע בתחילת האביב. יש להשקות באופן סדיר בעונת הלבלוב, מומלץ להשקות באמצעות טפטפות. האבוקדו זקוק לקרקע לחה ובלתי מנוקזת.
בהתאם לזן האבוקדו, תוכלו לראות את פריחת האבוקדו בין החודשים מאי-אוגוסט. פרחי האבוקדו הם בדרך כלל לבנים או ירוקים, קטנטנים ופורחים באשכולות.
עיקר ההאבקה המתבצעת באבוקדו היא ע"י דבורים.
אחד הטיפולים החשובים ביותר בגידול עץ אבוקדו הוא הגיזום העונתי. חשוב לגזום ענפים חלשים מתחילת ועד סוף עונת הלבלוב. יש לתת תשומת לב לעץ ולהבחין בענפים הפגועים ולפיכך לבצע גיזום. כמו כן, לאחר שקוטפים את כל פירות האבוקדו מן העץ - מומלץ לבצע גיזום של הענפים ולחדש אותם.
עץ האבוקדו יתחיל להניב פירות לאחר 3-4 שנים. בין החודשים יולי-נובמבר העץ יתחיל להניב פירות. כאשר הפירות סוף-סוף בשלים - מומלץ לבצע בהם הבחלה (הבשלה מלאכותית).
לפרי האבוקדו מגוון רחב של שימושים במטבח. ניתן לאכול אותו חי או בתוך סלט. אחד הסלטים המוכרים, גוואקמולי (סלט אבוקדו מקסיקני) מורכב מאבוקדו.